För dig som vill hämta data från din värmepump till ett annat system (t ex ett hemautomationssystem eller en egen databas) finns ett REST API att använda sig av. Detta är vad vi kallar ett 'lokalt API', dvs du ansluter direkt mot gateway.

För att API't skall fungera behöver du först ha angivit ett 'admin-lösenord' på de interna webb-sidorna. Har du inte redan gjort det så kommer en instruktion här:

Tryck kort på 'toggle' knappen på gateway, WiFi-LED börjar då blinka intensivt.
Vänta tills WiFi-LED blinkar i lugnare takt, nu kan du ansluta till gateway från en telefon/surfplatta via nätverket som heter 'Easyserv-A84041xxxxxx'. Du skall nu automatiskt dirigeras till de interna webb-sidorna. (om så inte sker, öppna en browser och ange adressen 10.0.0.1)
Tryck på 'Manuella inställningar' och sen på 'Lösenord / API'. Mata in ett lösenord, minst 6 tecken långt, tryck på 'Spara'.
Starta om gateway.

Se till att din mobil/surfplatta/dator befinner sig på samma nätverk som gateway. Gå sedan till webb-adressen 'https://easyserv.local', ange ditt lösenord, klicka på 'Manuella inställningar' och sedan på Lösenord / API.

Du kommer nu se två 'endpoints' som du kan använda för att hämta data direkt från gateway.

Använder du Firefox och har problem att logga in? Prova att använd en annan browser.

OBS - har du en gateway som ansluter mot internet med mobildata ("ESG-3G") så måste du ordna med en anslutning mot ditt lokala nätverk genom att ansluta ethernet-porten "WAN" till ditt lokala nätverk.
(Använd alltså inte LAN-porten)