I gateways som är kopplade mot internet med hjälp av WiFi så mäter gateway kontinuerligt signalkvalité (detta är inte enbart signalstyrka utan tar även hänsyn till störningar och annat som kan påverka signalen). Det här är långt ifrån någon exakt vetenskap men följande riktlinjer ger lite vägledning:

- Max signalkvalité är '70'

- En bra signal är värden över '50' (4-5 staplar)

- Mellan '30' och '50' bör det fungera helt OK. (3 staplar)

- Under '30' (0-2 staplar), här rekommenderar vi att se över antenn (typ/placering) alternativt att byta

till annan uppkopplingsmetod (Ethernet, 3g, homeplugs). Man kan givetvis också förbättra sitt WiFi-nätverk på
  den aktuella platsen genom att flytta på sin router/accesspunkt eller använda sig av t ex en WiFi extender.